G-ZT7P5HLQSQ
06-48178161 info@aai-kracht.nl

Anders leren met honden (ALMH)

Meer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoogsensitief of autistisch. Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

ANDERS LEREN MET HONDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met honden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school. ANDERS LEREN MET HONDEN is een combinatie van cognitieve coaching (het opnemen van de lesstof) en sociaal-emotionele coaching.

Het aanbod bestaat uit meerdere modules, gericht op mindset, taal en rekenen. Ouders en kind stellen zelf het gewenste pakket samen. Dit kan variƫren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het tempo van het kind.

Kijk voor meer informatie op de website van anders leren met honden

Individueel

maatwerk