G-ZT7P5HLQSQ
06-48178161 info@aai-kracht.nl

Angst voor honden

Is jouw kind bang voor honden? Wil jouw kind niet bij vriendjes spelen, omdat daar een hond is? Kan jouw kind niet ontspannen buiten spelen uit angst een hond tegen te komen?

In dit begeleidingstraject krijgt het kind inzicht in de angst, inzicht in de taal van de hond en zijn invloed hierop. Het kind geeft het tempo aan en houdt de regie. Samen bespreken we de wens en maken we een stappenplan. Hierbij geeft het kind aan wanneer we de volgende stap nemen en komt er pas een hond mee als het kind daarmee instemt. Het kind bepaalt de afstand tot de hond. Door zelf regie te houden leert een kind dat het een spannende situatie hanteerbaar kan maken.

Het kind gaat ervaren dat eigen keuzes de situatie positief kunnen be√Įnvloeden. Als het vertrouwen in zichzelf aan kracht wint, zal er ruimte zijn om met meer vertrouwen naar de hond te kijken.

In ongeveer 10 afspraken  heeft een kind controle over zijn/haar angst en kan het ontspannen in een omgeving met honden bewegen, spelen en functioneren

 

Individueel

10 sessies van 45 min. tussenevaluatie
eindverslag

595 euro

 

We zijn heel blij dat Sandra ons wilde helpen met de angst voor honden van onze zoon. Met zijn 7 jaar waren wij benieuwd of het zou lukken. Binnen enkele sessies zagen we verschil. Sandra weet heel goed aan te sluiten en mee te gaan in het tempo van onze zoon. Dit gaf hem veel vertrouwen, waardoor hij nu van zijn angst af is.

Nicole