G-ZT7P5HLQSQ
06-48178161 info@aai-kracht.nl

Ervaringen

Coaching
Ik heb een hele positieve ervaring met de inzet van Kenzo (de hond) en Sandra als therapeut. Vanuit haar kennis en ervaring met de inzet van honden kan zij cliënten onder andere vaardigheden leren op het gebied van non verbale communicatie. Ze weet op een mooie en positieve manier aansluiting te vinden bij cliënten om zo zijn of haar leerproces te ondersteunen.

Sanne (orthopedagoog, KOOS Utrecht)

Coaching
De meerwaarde van het werken met de hond is dat je concrete voorbeelden hebt om terug te koppelen aan het kind. Hiermee kun je als behandelaar, maar ook als betrokken volwassene, de problemen in sociale interacties externaliseren en dat is helpend voor het kind. Het is een speelse en tegelijkertijd uitdagende manier om te werken aan lastige situaties. Zoals het voorbeeld van stevig staan en duidelijk spreken tegen de hond zodat je duidelijk maakt wat je wilt. Dit kun je bij het kind vertalen naar sociale contacten met leeftijdgenootjes. Ouders nemen dit voorbeeld over en koppelen dit aan haar terug als hier moeilijkheden in ontstaan. Het is mooi om te zien dat het kind hier stappen in maakt. Nu let ze er zelf ook vaker op als ze de hond een instructie geeft.

Marije (systeemtherapeut, KOOS Utrecht)

Angst voor honden
We zijn heel blij dat Sandra ons wilde helpen met de angst voor honden van onze zoon. Met zijn 7 jaar waren wij benieuwd of het zou lukken. Binnen enkele sessies zagen we verschil. Sandra weet heel goed aan te sluiten en mee te gaan in het tempo van onze zoon. Dit gaf hem veel vertrouwen, waardoor hij nu van zijn angst af is.

Nicole (moeder)

Therapiehond begeleiding
De keuze voor een therapiehond maak je niet zomaar, vooral het trainen van je nieuwe gezinslid is best spannend! De wens is groot dat de hond natuurlijk echt het verschil gaat maken voor zijn baasje. Sandra maakt dit avontuur een stuk  minder spannend en geeft ons veel vertrouwen door haar open houding en duidelijke doelstellingen. Dit gaat altijd gepaard met een gezonde dosis humor! Onze Bo is slechts 4 maanden bij ons en nu al onmisbaar voor onze zoon Hidde. Iedere week zien we haar ontwikkelen en voor de uitdagingen die we tegenkomen in de opvoeding en training, heeft Sandra altijd een oplossing!
Wij zijn iedere dag nog blij dat we het avontuur zijn aangegaan!

Gemma (moeder van Hidde)

Coaching (met hond van cliënt) 
Een hele mooie begeleiding waarbij deze jongen veel leert over zichzelf en over zijn hond. De positieve band tussen hen is versterkt en deze jongen leert hoe hij de band met zijn hond kan inzetten om zichzelf te helpen. Het is een mooie combinatie van actieve dingen en rustige dingen waarbij er meer reflectie plaatsvindt. Door deze combinatie is de therapie geen “therapie” meer maar iets leuks waar het kind zich op kan verheugen. En al spelend komt het kind verder. Deze jongen wordt vrolijk en enthousiast van deze therapie vorm. Het is dynamisch en positief. Er wordt een band opgebouwd met de hond waar hij later mee verder kan.

Nelleke (gedragskundige, KOOS Utrecht)

Coaching (met inzet van eigen hond cliënt)
De hond is een geweldige partij voor het kind om zijn frustratie op een liefhebbende manier af te leiden van de situatie. Door de vertrouwensband met de gezinshond is het een laagdrempelige manier om mijn kind met zijn eigen emoties te helpen leren omgaan. Ik zie verschil in de reacties van mijn kind op stressvolle situaties. Hij probeert nu op een rustigere manier en met beheerste stem het conflict uit te praten. Het coachen met inzet van de hond heeft voor ons heel goed gewerkt

ET (moeder van D.)

 

Angst voor honden                                     
Onze zoon Thijs heeft met heel veel plezier het traject bij Sandra/ AAI-kracht doorlopen. Sandra weet op een heel prettige manier vertrouwen op te bouwen met Thijs. Thijs was gedurende het hele traject in controle, waardoor hij op zijn eigen tempo de omgang met de honden kon opbouwen. Wij zagen het zelfvertrouwen groeien 😊 Wij waren zelf niet aanwezig bij de sessies, maar kregen elke keer na afloop een uitgebreid verslag van Sandra in woord en beeld.

Annemiek (moeder van Thijs)