G-ZT7P5HLQSQ
06-48178161 info@aai-kracht.nl

Coaching

Weerbaarheid

Durft jouw kind geen nee te zeggen? Is jouw kind snel van slag? Zou jouw kind wel wat steviger in zijn of haar schoenen mogen staan?

In dit coachingstraject wordt de weerbaarheid vergroot en leert jouw kind o.a. inzicht krijgen in sociale situaties en handig reageren, nee zeggen en nee accepteren, duidelijk aangeven wat het wil, hulp durven vragen, duidelijk communiceren en omgaan met teleurstelling. Door activiteiten met de hond te doen leert het kind veel over zichzelf, maar ook over zijn relatie tot de ander. Als coach maak ik de vertaalslag van de activiteiten met de hond naar het functioneren in het dagelijks leven.

Het coachingstraject is ervaringsgericht; niet teveel praten, maar leren door te doen en te ervaren.
In 8 sessies staat jouw kind stevig in zijn schoenen

Groep (max. 4)

gratis intake
8 sessies van 60 min.
individueel eindverslag

395 euro p.p.

Individueel

gratis intake
8 sessies van 45 min.
eindverslag

545 euro

Individueel

gratis intake
8 sessies van 45 min.
eindverslag

545 euro

Zelfvertrouwen

Heeft jouw kind moeite met nieuwe situaties? Is jouw kind verlegen en stil? Maakt jouw kind moeilijk contact met onbekenden? Kortom kan jouw kind wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Dan biedt dit coachingstraject uitkomst.

De hond nodigt uit om contact te maken. Hij oordeelt niet en doet graag samen spelletjes en activiteiten. Hoe leuk is het als de hond naar jou luistert? In dit traject zie je het zelfvertrouwen van je kind groeien. Negatieve gedachten worden omgezet in positieve, je kind leert oplossingen bedenken en doorzetten. Een positief zelfbeeld ‘ik geloof in mezelf’ in plaats van ‘ik durf het niet’.

Dit coachingstraject kenmerkt zich door te denken in mogelijkheden in plaats van problemen. Samenwerking met de hond werkt laagdrempelig en is stressverlagend. In 8 sessies ervaart jouw kind dat het leuk is om nieuwe dingen te doen.

Faalangst

Vraagt jouw kind voortdurend om bevestiging? Gaat jouw kind nieuwe dingen uit de weg? Geeft jouw kind snel op? Vraagt jouw kind veel om hulp of durft het juist niet om hulp te vragen?

Samen met de hond als co-coach gaan we werken aan faalangst. Je kind leert dat het niet erg is om fouten te maken en te kijken naar wat al wel goed gaat. Je kind leert doorzetten en negatieve gedachten om te zetten in positieve. Stress vermindert en zelfvertrouwen en ontspanning groeien. De hond is in het hier en nu. Hij denkt niet aan wat gebeurd is of kan gebeuren. Voor een hond is iets nooit goed of fout, maar gewoon leuk om te doen. Plezier beleven aan het samen doen staat centraal. Samen op ontdekkingsreis. In 7 sessies leert jouw kind een groei-mindset ontwikkelen.

 

Individueel

gratis intake
8 sessies van 45 min.
eindverslag

545 euro

Groep (max. 4)

gratis intake
8 sessies van 60 min.
individueel eindverslag

395 euro p.p.

Individueel

gratis intake
8 sessies van 45 min.
eindverslag

545 euro

Sociale vaardigheden

Speelt jouw kind vaak alleen? Wil jouw kind vrienden maken, maar weet het niet hoe? Heeft jouw kind weinig oog voor gevoelens en behoeften van andere kinderen? Wil jouw kind de baas spelen en heeft het moeite met delen?

In dit coachingstraject leert jouw kind  op een handige manier contact maken en samenwerken. Verplaatsen in de ander en snappen hoe de ander zich voelt zijn belangrijke onderwerpen. De hond is de ideale partner om uitdagingen aan te gaan. De kracht voor verandering zit in de samenwerking met de hond.

In 8 sessies leert jouw kind kijken naar de ander en afstemmen. Dit traject wordt zowel individueel als in klein groepsverband gegeven

 

Losse coaching

Staat jouw hulpvraag er niet tussen?
Of wil je kijken of coachen met de hond als co-coach iets is voor jouw kind?

Het is een speelse en tegelijkertijd uitdagende manier om te werken aan lastige situaties.

Marije