G-ZT7P5HLQSQ
06-48178161 info@aai-kracht.nl

Over ons

Sandra

Ik geloof dat ieder kind het verdient om lekker in zijn vel te zitten en stevig in zijn schoenen te staan. Om vrij, blij, open en vol vertrouwen op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Zo lang ik mij kan herinneren voel ik mij aangetrokken tot kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, bij wie het allemaal niet vanzelf gaat. Samen met de hond wil ik het verschil maken. Niet teveel praten, maar door doen en ervaren een optimaal leerproces creëren. Kinderen en honden zijn een gouden combinatie om te groeien en te ontwikkelen.

Na mijn HBO-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik in 1996 gaan werken in de kinderrevalidatie. Daarnaast heb ik altijd honden gehad. Pas in 2019 ben ik datgene waar ik het meest blij van word gaan combineren en ben ik scholing gaan volgen op het gebied van Therapiehond begeleiding en het coachen van kinderen met inzet van de hond als co-coach. In september 2020 ben ik gestart met  AAI-kracht.

Kenzo

In de meeste gevallen wordt er gewerkt met Kenzo, een Berner Sennen Hond, geboren op 16 maart 2017. Kenzo is een vrolijke en enthousiaste jongen die heel graag met je samenwerkt.

Jill

Dit meisje is een Labradoodle en geboren op 11 maart 2016.                          Jill is een rustige en lieve hond, die je kan ontmoeten in het                            begeleidingstraject Angst voor honden

Nieuw

Team AAI-kracht zal op termijn versterkt worden met nog een 3e coach-hond, zodat we de juiste match kunnen maken met het kind, de hulpvraag en de hond.

AAI staat voor Animal Assisted Intervention, hierbij staan activiteiten/samenwerkingsvormen centraal waarbij dieren een ondersteunende rol hebben. AAI-kracht werkt met honden.  Honden (ver)oordelen niet, geven geen advies, leven in het hier en nu, bieden een luisterend oor en zijn altijd eerlijk. Samenwerken met honden werkt stressverlagend en levert veel plezier op. Bovendien zijn honden goede spiegels en zijn het professionele troosters . Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er bij samenwerking met een hond een natuurlijk stofje vrijkomt in de hersenen, bij zowel de hond als de mens. Dit stofje heet oxytocine en wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door middel van coachen met honden kunnen stress en andere problemen verminderen. Oxytocine remt namelijk de activiteit in het gedeelte van de hersenen waar heftige emotionele reacties worden gemaakt. Door actief bezig te zijn met de hond, maakt angst, onzekerheid, wantrouwen of afhankelijkheid plaats voor iets veel mooiers namelijk zelfvertrouwen, inzicht en weerbaarheid.

Kortom: de hond is een ideale partner om uitdagingen aan te gaan. De kracht voor verandering zit in de samenwerking met de hond!

Benieuwd wat AAI-kracht kan betekenen voor jouw kind?

Neem vrijblijvend contact op